Gymnastikefterskole

Gymnastikefterskole
Det kan være svært at stoppe i folkeskolen – der er mange muligheder, man som ung i Danmark kan vælge imellem, og man skal finde ud af, hvilken retning man gerne vil gå i. Et en STX på gymnasiet det rigtige valg? Eller skal det være en kortere HF? Skal man på Handelsskolen og gå i en hel anden retning?
Det er svært at overskue, hvad man gerne vil bruge de næste par år til. Derfor kan det være en rigtig god idé at vente og se – og i stedet tage på efterskole.
Fordelene ved at gå på efterskole er mange. For det første er et efterskoleår ikke som noget andet, man kommer til at prøve. Det giver venner og bekendtskaber, som man aldrig har haft før. Et ophold er en lærerig proces, hvor man lærer noget om sig selv.
Sidst men ikke mindst er det en tid, hvor man kan fordybe sig i noget, man interesserer sig for. Det er en mulighed for at finde ud af, hvad man er god til og hvad man kan lide at gøre.
Valg af gymnastikefterskole
Der er mange forskellige slags efterskoler – et eksempel er gymnastikefterskoler. Her får du både lov til at blive en bedre gymnast, samtidig med at man får prøvet nogle helt andre ting af, end hvad man er vandt til. Ofte er der gymnastik flere gange om ugen.
Her rører man sig mere eller mindre hver dag. Det er bevist, at motion i hverdagen giver bedre læring. En gymnastikefterskole er altså både en mulighed for at blive en bedre gymnast, at komme i bedre form og samtidig blive fagligt dygtigere, så man er klar til gymnasiet, handelsskolen eller lignende bagefter.

Det kan være svært finde ud af, hvilken udbyder man skal vælge. Der er flere forskellige i hele landet, og det er svært at finde ud af hvilken en der matcher bedst til ens behov. En ting, der er vigtig at have i tankerne, når man skal vælge gymnastikefterskole, er om efterskolen skal ligge langt fra eller tæt på ens hjem og ens forældre.

Der er fordele og ulemper ved begge dele. Vælger man en efterskole, der ligger tæt på sine forældre, har man rig mulighed for at komme hurtigt hjem i weekenden. Det er rart at spare tid på lang transporttid de weekender, man gerne vil hjem på besøg, og der er også penge at spare. Desuden kan det være rart, at familie og venner kan besøge en på efterskolen uden at skulle køre tværs over Danmark.
Men samtidig, kan det også være meget positivt at vælge en efterskole, der ligger i en anden del af landet, et stykke væk fra ens gamle hverdag og forældre. Det giver nemlig en mulighed for at stå på egne ben. Når ens mor eller far ikke lige kan komme forbi betyder det gør det ofte, at man bliver lidt mere individuel og ansvarlig.
Man lærer selv at vaske sit vasketøj, for det er ikke så let at hive med hjem til mor og far. Et efterskoleår er ofte en tid, hvor man får nye venner og mange nye oplevelser, og det kan være rart at have den oplevelse for sig selv, uden at venner og forældre er lige om hjørnet.

Det er et svært valg at vælge efterskole. Hvilken slags skal det være, hvad skal den hedde og hvor skal den ligge? Når man har gjort sig de nødvendige overvejelser er der ikke andet for end at springe ud i det. For det meste resulterer det i et fantastisk lærerigt år, med nye venskaber og uforglemmelige oplevelser. Du kan læse mere om mulighederne for et år på gymnastikefterskole her.

Did you enjoy this post? Why not leave a comment below and continue the conversation, or subscribe to my feed and get articles like this delivered automatically to your feed reader.

Comments

Endnu ingen kommentarer.

Skriv en kommentar

(påkrævet)

(påkrævet)